TULE MUKAAN TOIMINTAAMME
 

Kalevan Suuntatytöt tarjoaa viikottaista toimintaa erityisesti 722-vuotiaille lapsille ja nuorille. Aikuiset toimivat pääsääntöisesti nuorten toiminnan mahdollistajina. Kalevassa järjestetään lisäksi perhepartiotoimintaa alle kouluikäisille partiolaisille huoltajineen sekä aikuisille suunnattuja aikuispartiotapaamisia. Viikottainen toimintamme käynnistyy elokuussa ja jatkuu toukokuun loppuun. Ryhmien kokoontumisajat löytyvät täältä. Tule rohkeasti kokeilemaan! 

Toimintaamme voi ilmoittautua myös suoraan alta löytyvän linkin kautta. Luethan liittymisohjeet ennen lomakkeen täyttöä. Otamme mahdollisimman pian ilmoittautumisen jälkeen yhteyttä ja ehdotamme parhaiten soveltuvaa ryhmää. Lippukunnan jäsenyys vahvistetaan sitten, kun on varmistunut, että partion harrastaminen jatkuu.
Ilmoittautumisen yhteydessä annetut tiedot tallennetaan Suomen Partiolaiset ry:n Kuksa-jäsenrekisteriin, josta jäsenen ja hänen huoltajansa yhteystiedot ovat ensisijaisesti lippukunnan johtajiston käytettävissä pestin vaatimassa laajuudessa. Lippukunnassa noudatetaan GDPR-tietosuojaperiaatteita.

Teknistä tukea ja lisätietoja ilmoittautumiseen tai jäsenyyteen liittyvissä asioissa tarjoaa jäsenrekisterinhoitaja Heidi Penttinen (heidi_penttinen @ hotmail.com). Tulevasta partiotoiminnasta tiedottaa oma ryhmänjohtaja.
MITÄ PARTIO MAKSAA?

Partio on harrastuksena varsin edullinen, sillä pakollisena maksuna on ainoastaan vuosittainen Suomen Partiolaiset ry:n jäsenmaksu, jonka suuruus on n. 60€. Tämän lisäksi jokaiseen tapahtumaan on erisuuruisia osallistumismaksuja. Osallistumismaksu kisoihin on keskimäärin n. 5€, päivätapahtumaan n. 10€ ja viikonlopun mittaiselle retkelle n. 20€.

Partion harrastaminen ei vaadi erityisiä retkivarusteita, mutta toimivat varusteet takaavat mukavan retkeilykokemuksen maasto-olosuhteissa. Retkiä varten jokaisella partiolaisella tulisi kuitenkin olla käytössään ainakin rinkka, makuupussi, makuualusta, puukko ja kompassi.

Partioharrastukseen liittyy myös vahvasti erilaista symboliikkaa, johon kuuluu erityisesti jokaisen oma partioasu (partiopusero/-paita merkkeineen ja partiohuivi). Partiopaitaan ommellaan pikkuhiljaa partiopolun varrella karttuvia tapahtuma-, suoritus- ja ikäkausimerkkejä. Partiotuotteet hankitaan Scandinavian Outdoor Storen kautta.


JÄSENMAKSU

Kalevan Suuntatytöt ry:llä ei ole omaa jäsenmaksua, mutta lippukunta velvoittaa jäsenensä maksamaan Suomen Partiolaiset ry:n (SP) jäsenmaksun. Jäsenlaskutuksessa käytetään näin SP:n jäsenlajeja: 1-jäseniä ovat yli 17-vuotiaat partiolaiset tai alle 17-vuotiaat perheen ainoat tai vanhimmat partiolaiset, 2-jäseniä taas voivat olla alle 17-vuotiaat perheen toiseksi vanhimmat tai nuoremmat partiolaiset, 3-jäseniä ovat alle 7-vuotiaat perhepartiolaiset.

Jäsenmaksun suuruus vaihtelee vuosittain, sillä se koostuu SP:n sekä alueellisen partiopiirin, Hämeen Partiolaiset ry:n (HP), osuudesta. 1-jäsenen jäsenmaksu vuodelle 2017 on noin 58 €. 2-jäsenen jäsenmaksu on hieman 1-jäsenen maksua huokeampi, sillä 2-jäsenelle ei tule Partio-lehteä. 3-jäsenen jäsenmaksu on puolet 2-jäsenen jäsenmaksusta.

Jäsenmaksulaskutus tapahtuu SP:n toimesta Kuksa-jäsenrekisterin kautta. Seuraavan vuoden osalta laskutus käynnistyy aina syys-lokakuussa. Esimerkiksi syksyllä 2019 maksetaan vuoden 2020 jäsenmaksu. Alkavan vuoden jäsenmaksun tulee olla maksettuna vuodenvaihteeseen mennessä tai lippukunta arvioi henkilön jäsenyyden uudelleen. Ensimmäisen jäsenmaksulaskutuksen jälkeen liittyneet uudet jäsenet saavat jäsenmaksulaskunsa kahden viikon kuluessa liittymisestä.


JÄSENEDUT

Suomen Partiolaisten jäsenyys tarjoaa viikottaiseen toimintaan, leirille, retkille, kilpailuihin ja tapahtumiin osallistumisen lisäksi toissijaisen partiovakuutuksen If Vahinkovakuutusyhtiöstä, kuusi kertaa vuodessa ilmestyvän Partio-lehden, 10 %:n alennuksen partiokauppojen tuotteista (ei partiotuotteista) sekä Suomen Hostellijärjestön jäsenedut (10 %:n alennuksen normaalista majoitushinnasta ja alennuksen hankkiessa kansainvälistä hostellikorttia). Edut saa partion jäsenkorttia näyttämällä.
EIKÖ PARTIO OLLUTKAAN SINULLE SOPIVA HARRASTUS?

Partioon liittyminen ei ole sitovaa, vaan harrastukseen ja omaan ryhmään voi huoletta tutustua muutaman viikon ajan. Mikäli jäsen ei halua jatkaa partiossa, partion lopettamisesta tulisi ilmoittaa ryhmänjohtajalle tai jäsenrekisterinhoitajalle mahdollisimman pian, jotta vältytään turhalta laskutukselta. Mikäli jäsen on lopettanut partion laskun jo saavuttua, laskun ja mahdolliset muistutuslaskut voi jättää maksamatta ja ne mitätöityvät seuraamuksitta.