RYHMÄT‎ > ‎PERHOSET‎ > ‎PERHOSTEN UUTISET‎ > ‎

YKSISSÄ TUUMIN JA YHTEISEEN PARTIOON

lähettänyt Minna Pihlajamäki 19.2.2018 klo 11.14   [ 19.2.2018 klo 11.14 päivitetty ]
Perhoset-lauma suorittaa Yksissä tuumin -jälkeä ja Yhteiseen partioon -toimintamerkkiä.

Yksissä tuumin -jäljessä mietitään, miten partiolainen voi osallistua kehitysyhteistyöhön. Me toteutamme tämän keräämällä postimerkkejä Suomen Partiolaisten postimerkkipankkiin. Lauman jäsenet keräävät mahdollisuuksiensa mukaan postimerkkejä ja postikortteja alla olevien ohjeiden mukaan ja tuovat ne laumailtaan viimeistään 13.3., jonka jälkeen postitamme ne yhteistuumin postimerkkipankin hoitajalle.
 
Yhteiseen partioon -toimintamerkin tavoitteena on ohjata partiolaisia ymmärtämään, että partio on avoin harrastus kenelle tahansa. Aktiviteettien avulla tutustutaan moninaisuuteen ja pohditaan sen merkitystä niin partiossa kuin partion ulkopuolellakin. Toimintamerkin yhtenä osa-alueena on vähävaraiset. Tässä aktiviteetissa sudenpennut lahjoittavat hyväntekeväisyyteen. Me toteutamme tämän lahjoittamalla tavaroita Suomen Punaiselle Ristille: jokainen tuo mahdollisuuksiensa mukaan lahjoitettavaksi hyväkuntoisen lelun, pelin tai vaatteen, jota ei enää itse tarvitse. Tavarat tuodaan laumailtaan viimeistään 13.3., jonka jälkeen toimitamme ne eteenpäin SPR:lle. 

Suomen Partiolaisten postimerkkipankki

Suomen Pyhän Yrjänän Partiokilta hoitaa Suomen Partiolaisten postimerkkipankkia. Pankkiin kerätyt merkit ja leimat lajitellaan myyntikuoriin ja myydään keräilijöille. Postimerkkipankin koko tuotto käytetään partiotoiminnan kehittämiseen apua tarvitsevissa maissa.

Postimerkkipankkiin voi lähettää ihan tavallisia koti- ja ulkomaisia postimerkkejä. Merkit leikataan irti kuorista siten, että merkin ympärille jää reunaa reilun puolen sentin verran. Merkkien pitää olla ehjiä, merkin jokaisen hampaan pitää olla paikallaan ja takapinnan ehyt.

Kuoret, joissa on selkeä ja harvinainen paikkakunta- tai erikoisleima, lähetetään pankkiin kokonaisina. Harvinaisia ovat esimerkiksi Utsjoen ja Ahvenanmaan leimat, erityisleimoja taas saa esimerkiksi taidenäyttelyistä ja nähtävyyksistä. Myös korteilla on usein enemmän arvoa kokonaisina: toiset keräilevät nimenomaan postikortteja, joissa on tietty aihe tai tietty tekijä. Toiset taas keräilevät pelkkiä leimoja, joten postimerkkipankkiin voi lähettää myös frankkeerausleimalla varustetut, postimerkittömät kuoret.