TOIMINTA

Kasuissa perinteiset partiotaidot yhdistyvät aktiiviseen kaupunkilaiselämään. Meillä opitaan erilaisia käytännön taitoja ja yhteiskunnan toimintaa: Liikutaan luonnossa vaeltaen, hiihtäen, meloen ja pyöräillen. Osataan ensiapua, suunnistetaan, laitetaan ruokaa retkikeittimillä tai nuotiolla ja yövytään laavussa. Leikitään, tutustutaan lähiympäristöön ja partiolaisiin kaukaisista maista. 

Toiminnan tukipilarina toimivat viikottaiset kokoukset ja vuoden mittaan järjestetään useita viikonloppuretkiä sekä muuta yhteistä toimintaa. Järjestämme monia tapahtumia myös yhteistyössä veljeslippukuntamme Kalevan Karhujen kanssa niin sanottuna Kasukka-yhteistoimintana. Kasukka-toiminnan puitteissa järjestetään muun muassa leirejä, partiotaitokisoja, vaelluksia, johtajahuoltoa ja johtajakoulutusta.

Osallistumme lisäksi säännöllisesti Tampereen Partiolaisten, Hämeen Partiopiirin ja Suomen Partiolaisten järjestämiin ikäkausitapahtumiin, koulutuksiin, partiotaitokisoihin ja leireille. Suuntatytöt osallistuvat yhdessä Karhujen kanssa myös piirileireille ja Finnjamboreille. Osallistumme myös Tampereen Tuomiokirkkoseurakunnan tapahtumiin.

Syksyisin toimintamme alkaa elokuussa perinteisellä Aloituskokouksella, jossa muistellaan yhdessä mennyttä kesää, katsotaan tulevaan ja päätetään syksyn kokousajat. Syys-lokakuu on yleensä partiota parhaimmillaan, kun kokouksissa lähdetään metsään, opetellaan peruserätaitoja, järjestetään ryhmien omia retkiä ja osallistutaan partiotaitokisoihin. Syksyllä ryhmät järjestävät omia retkiään erityisesti omalla kämpällämme Valkijärvellä. Lokakuussa voidaan lisäksi järjestää kaikkien ikäkausien yhteinen lippukuntaretki.

Lokakuussa käynnistyy myös vuosittainen perinteinen partiolaisten adventtikalenterien myyntikampanja, joka jatkuu aina joulukuulle asti. Tällöin partiolaiset ympäri Suomen myyvät adventtikalentereita erilaisissa tapahtumissa, ovelta ovelle ja kauppojen auloissa. Parhaat myyjät palkitaan palkinnoin ja tonttumerkein. Lisää tietoa joulukampanjasta löytyy kampanjan omilta sivuilta.

Syyskausi päättyy joulukuun alkupuolella järjestettävään jouluiseen lupauksenantojuhlaan. Juhlassa ikäkaudet antavat partiolupauksensa, jaetaan merkkejä ja virittäydytään joulutunnelmaan. Joulun välipäivinä osallistumme vielä Tampereen seurakuntien järjestämään Ekotekoon, jossa talkoilemme koko perheen voimin ympäristön hyväksi keräämällä ja kierrättämällä Kalevankankaan hautausmaalle tuotujen joulukynttilöiden roskat.

Keväisin toiminta käynnistyy jälleen loppiaisen jälkeen. Talvikaudella Suuntatyttöjen toiminta painottuu viikottaisiin kokouksiin ja se on myös johtajille hyvää aikaa kouluttautua. Tammi-helmikuun ohjelmassa voi olla Kasukka-talvileiri, jolla harjoitellaan vaativampia talvierätaitoja.

Partioviikkoa vietetään vuosittain sillä viikolla, jolla on Pyhän Yrjön päivä, Yrjön nimipäivänä eli 23.4. Kalevassa Yrjönpäivää vietetään vaihtelevasti joko yhteisen Yrjönpäiväjuhlan tai partioaiheisten aktiviteettien muodossa. Partioperinteitä kunnioitetaan myös toukokuun alussa järjestettävässä Hämeen Partiopiirin kevätparaatissa.

Toukokuussa päätetään kulunut partiovuosi. Tällöin osallistutaan vielä viimeisiin partiotaitokisoihin, järjestetään ohjelman päätöstapahtumat ikäkausissa ja uuteen ikäkauteen siirtyville partiolaisille on omat siirtymätapahtumansa. Toukokuun lopussa järjestetään usein myös koko lippukunnan yhteinen retkipäivä ja talkoillaan Valkijärven kämpällä.

Kesäisin partiotoimintakin hiljenee, mutta edessä on kuitenkin partiovuoden kohokohta eli kesäleiri! Karhujen leirialueella Kangasalan Saarijärvellä pidettävällä leirillä vietetään perinteistä kesäleirielämää: rakennetaan leiri eli pystytetään pj-teltat ja rakennetaan rinkkatelineet, uidaan, melotaan, kokoonnutaan iltaisin leirinuotion ääreen ja käydään päiväretkillä tai haikilla. Juhlavuosina kesäleiri järjestään Kalevan Karhujen leiripaikalla Kolarin Luosussa, jonka aikana leirin ohjelmaan kuuluu myös useamman yön vaellus Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa.