TUNNUKSET

Vuosikymmenten kuluessa Kalevan Suuntatytöille on muodostunut runsaasti niin omia perinteitä kuin omaa Kasu-symboliikkaa. Suurin osa tunnuksistamme on peräisin jo lippukunnan alkuajoilta.

LIPPU

Suunnittelija: Harri Jaakkola

Valmistaja: Tirkkosen vaatetusliike

Rahoittaja: Kalevan seurakunta

Vihkijä: asessori Oskar Paarma, 17.4.1954

Lippuselitys: Turkoosinsinisellä pohjalla kultainen kolmiapila ja aurinko, saatteena hopeapajunoksa, Kristus-monogrammi ja Kalevan Suuntatytöt -teksti.

Lipun symboliikka: Pohjan turkoosinsininen kuvastaa metsien vihreyttä ja taivaan sineä. Kolmiapila symboloi Partiotyttöjen Maailmanliiton merkkiä. Kultainen apila kuvastaa siniseltä taivaalta hehkuvaa aurinkoa, joka loistaa maailman kaikille lapsille. Hopeapajun oksa kuvaa ystävyyttä ja rauhaa. Kristus-monogrammi osoittaa oikean suunnan.

Lippukunnan 30-vuotisjuhliin lipun villakangas uusittiin ja siihen siirrettiin vanhan lipun aplikoinnit. Juhliin teetettiin myös standaari, joka on lipun pienoismalli.

HUIVIMERKKI

Piirtäjä: Veikko Lakkala, 1963

Merkin symboliikka: Kolmiapilan muoto ja väri saatiin lipusta. Harmaa reunaväri viittaa lipun hopeapajun oksaan. Kaikkiin ilmansuuntiin osoittavat kompassinuolet kuvastavat kansainvälisyyttä. Pohjoisnuoli osoittaa oikean suunnan, ylös kohti Kristusta.

Huivimerkki sijoitetaan sinisen partiohuivin alakulmaan.

HUUTO

Suuntatytöt suunnistaa,

määränpäähän korkeaan,

laulut raikkaat aina soi,

Suuntatytöt partioi!

KALEVAN SUUNTATYTTÖJEN MARSSI

Kalevan Suuntatyttöjen marssi lauletaan aina virallisissa Kasu-tapahtumissa lippujen saapuessa. Marssin on sanoittanut Anni Sirén-Lahtela ja säveltänyt Lilian Hyvärinen. Marssi soitettiin ensimmäisen kerran toukokuussa 1961.

Kasu-marssin nuotit ja sanat

LIPPUKUNNAN ANSIOMERKIT

Lippukunnan omia ansiomerkkejä myönnetään aktiivisille ja ansioituneille Kalevan Suuntatytöille tai lippukunnan hyväksi toimineille yhteistyökumppaneillemme. Kalevan Suuntatyttöjen ansiomerkkeihin lukeutuvat pronssinen, hopeinen ja kultainen ansiomerkki, sekä Kalevan Suuntatyttöjen standaari.

Ansiomerkkien myöntämisperusteet

SUPER-KASU

Joka syksy Aloituskokouksessa julkistetaan Super-Kasut: jokaisesta ikäkaudesta valitaan aktiivisin ryhmä tai yksittäinen partiolainen. Super-Kasut saavat nimensä hopealaattaan Super-Kasu-palkintoon, joka on esillä partiohuoneen seinällä.

Super-Kasu-palkinto otettiin käyttöön syksyllä 2015. Sama ryhmä tai partiolainen voidaan valita korkeintaan kahtena vuonna peräkkäin.