KUKSA

Kuksa on Suomen Partiolaisten jäsenrekisteri, jota suomalaiset lippukunnat käyttävät jäsentensä tietojen tallentamiseen. Kuksa toimii myös alustana tapahtumailmoittautumiselle ja laskutukselle. Vähitellen Kuksaan tallentuu tietoja muun muassa jäsenen suorituksista, partiopesteistä sekä osallistumisista tapahtumiin tai koulutuksiin.  

Vuosien kuluessa tiedoista muodostuu eräänlainen PartioCV, jota voi hyödyntää esimerkiksi opiskelu- tai työpaikan haussa osoituksena aktiivisesta harrastamisesta ja sen myötä opituista taidoista.

Kuksassa jokaisella alaikäisellä partiolaisella tulee olla merkittynä huoltajan tiedot. Huoltajan tietojen tallentaminen helpottaa yhteydenpitoa lippukunnan ja kodin välillä. Huoltaja rekisteröityy Kuksan käyttäjäksi jäsenen tapaan ja voi siten tarkastella huollettavansa tietoja sekä ilmoittaa hänet tapahtumiin. Lippukunnan käytäntöjen mukaan huoltaja ilmoittaa omilla tunnuksillaan alle 15-vuotiaan partiotapahtumiin. Lisäksi pitkille leireille vaaditaan huoltajan tekemä ilmoittautuminen kaikilta alle 18-vuotiailta. Huoltajan tekemä ilmoittautuminen takaa, että ilmoittautuneella on huoltajan lupa osallistua tapahtumaan.

Kuksaan tallennetut tiedot ovat ensisijaisesti lippukunnan johtajiston käytettävissä. Partiopestissä toimivat johtajat saavat oikeuksia tarkastella tai muokata jäsenten tietoja sen mukaan, mikä on tarpeellista pestissä toimimisen kannalta. Myös Hämeen Partiopiirin ja Suomen Partiolaisten edustajat pystyvät tarkastelemaan tietoja omien tarpeidensa mukaan. Partiorekisterin tietoja käytetään ainoastaan partiotoiminnan tukena. 

Suomen Partiolaisissa ja Kalevan Suuntatytöissä noudatetaan GDPR-tietosuojaperiaatteita. Jäsenten ja huoltajien henkilötietojen käsittely partiossa on eritelty Suomen Partiolaisten laatimassa informointiasiakirjassa. Lippukunta laatii erillisen informointiasiakirjan tarvittaessa poikkeustapauksissa.

PARTION ASIOINTIPALVELU

Päivittäiset jäsenasiat voi hoitaa Partion asiointipalvelussa. Asiointipalveluun kirjaudutaan osoitteessa  https:\\asiointi.partio.fi henkilökohtaisella PartioID:llä (katso alta). 

Asiointipalvelussa voi

Huoltajana voi lisäksi

Kuvalliset ohjeet Partion asiointipalvelun käyttöön löytyvät täältä.

PARTIOID

PartioID-tunnuksia käytetään tunnistautumiseen kaikissa partion sähköisissä palveluissa. PartioID:n voi luoda itselleen jokainen partiolainen ja huoltaja, jolla on merkitty sähköpostiosoite Kuksaan. Tunnistautumiseen voi halutessaan käyttää omia Facebook- tai Google-tunnuksiaan.

PartioID:n REKISTERÖIMINEN

UNOHDITKO TUNNUKSESI?

PartioID:n saa palautettua klikkaamalla kirjautumissivun linkkiä "Unohditko salasanasi tai käyttäjätunnuksesi?". Syötä avautuvalle sivulle palautettavan tilin jäsen-/huoltajanumero sekä Kuksaan kirjattu sähköpostiosoite ja klikkaa Lähetä. Saat pian sähköpostiisi lisäohjeita uusien tunnusten luomiseksi.

Mikäli yllä mainituista ohjeista ei löytynyt vastausta ongelmaasi, jäsenrekisterinhoitajamme Ida- Maija Ripatti (ida.ripatti @ gmail.com) auttaa mielellään kaikissa Kuksaan, Partion asiointipalveluun, PartioID:hen ja jäsenyyksiin liittyvissä asioissa.