NAALIT

Seikkailijajoukkue Naalit aloitti toimintansa syksyllä 2021. Joukkueen sampona toimii Minna Pihlajamäki.

Naalien ja Tunturisopuleiden retki "Metsätähti" 2.-4.9.2022

Naalien ja Tunturisopuleiden retki "Metsätähti" 2.-4.9.2022 Oriveden Valkijärvellä

Lähde mukaan Naalien ja Tunturisopuleiden yhteiselle retkelle Kalevan Suuntatyttöjen leirialueelle Valkijärvelle. Seikkailijat suorittavat retkellä Eräjorma-haasteen. Yövymme molemmat yöt ulkona laavuissa. Kämpällä ei ole sähköä eikä juoksevaa vettä ja käytössä on perinteinen ulkohuussi.

Lähtö perjantaina 2.9 kello 18 vanhempien kyydeillä Kalevan kirkolta Valkijärvelle

Paluu sunnuntaina 4.9. kello 13 vanhempien kyydeillä Valkijärveltä kotiovelle

Ilmoittautuminen retkelle tapahtuu sunnuntaihin 28.8. mennessä osoitteessa https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=53296

Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä mahdolliset allergiat, sairaudet, erityisruokavaliot ja muut huomioitavat asiat, sekä onko sinulla kyytiä meno- ja paluumatkalle ja mahtuuko kyytiin tarvittaessa muita.

Retkimaksu on 16 euroa. Maksu sisältää ohjelman, materiaalin, ruuan ja seikkailijoille haastemerkin. Maksu laskutetaan sähköpostitse tapahtuman jälkeen. Ilmoittautuminen on viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen sitova. 

Varustus 

Pakkaa tavarat vedenpitävästi. Karkit ja muut herkut jätetään kotiin. Kännykän voi ottaa mukaan omalla vastuulla. Kännykkää ei käytetä ohjelman eikä hiljaisuuden aikana. Pitkät hiukset pidetään kiinni turvallisuuden takia. Muista syödä hyvin ennen retkelle lähtöä.

Terveisin sampo Minna


Ajo-ohje Valkijärvelle

Kalevan Suuntatyttöjen Valkijärven kämppä sijaitsee Orivedellä, Valkeajärvi-nimisen järven rannalla. Aivan lähistöllä sijaitsee myös Valkijärvi-niminen järvi. Jostain kumman syystä leiripaikkaa kutsutaan väärällä järven nimellä, eli ei kannatta hämääntyä kun lukee karttaa.

Aja Tampereelta Oriveden suuntaan 9-tietä. Noin kilometri Oriveden kunnan rajan jälkeen, heti ohituskaistan päätyttyä, on risteys vasemmalle, viitassa lukee ”Symminki”. Juuri ennen risteystä tien vasemmalla puolella on bussipysäkki. Tätä hiekkatietä ajetaan noin kilometri. Matkalla on yksi selkeä risteys oikealle, mutta ei käännytä sinne. Noin 300 metriä tämän risteyksen jälkeen on tien oikealla puolella pieni parkkipaikka, josta lähtee polku kämpän pihaan noin 100 metrin päähän.

Naalien retki "Kaverit metsässä" 18.-20.3.2022

Naalien retki "Kaverit metsässä" 18.-20.3.2022 Oriveden Valkijärvellä

Retki pidetään Kalevan Suuntatyttöjen retkialueella Valkijärvellä. Retkellä yövymme toisen yön kämpässä ja toisen yön kamiinalla lämmitettävässä puolijoukkueteltassa kämpän pihapiirissä. Yöllä jokainen on vuorollaan kipinävuorossa. Retkipaikalla on käytössä perinteinen ulkohuussi. Kämpällä ei ole sähköä eikä juoksevaa vettä.

Retkellä suoritamme Kiva kaveri -haastemerkin, johon kuuluu ongelmanratkaisutaitojen treenaamista sekä vuorovaikutustaitojen ja yhteistyötaitojen kehittämistä.

Lähtö perjantaina 18.3. kello 18 vanhempien kyydeillä Kalevan kirkolta Valkijärvelle

Paluu sunnuntaina 20.3. kello 13 vanhempien kyydeillä Valkijärveltä kotiovelle

Huom! Retkelle ei saa osallistua koronaoireisena ja ilmoittautuminen on sitova viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen. Retkimaksun saa takaisin vain lääkärintodistusta vastaan.

Ilmoittautuminen retkelle tapahtuu sunnuntaihin 13.3. mennessä osoitteessa https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=49105

Retkimaksu on 24 euroa. Maksu sisältää ohjelman, materiaalin, haastemerkin ja ruuan. Maksu laskutetaan sähköpostitse tapahtuman jälkeen.

Varustus

Karkit ja muut herkut jätetään kotiin. Puhelin mukaan omalla vastuulla. Puhelinta ei käytetä ohjelman eikä hiljaisuuden aikana. Muistakaa syödä hyvin ennen lähtöä, iltapala syödään vasta myöhään illalla.


Ajo-ohje Valkijärvelle

Kalevan Suuntatyttöjen Valkijärven kämppä sijaitsee Orivedellä, Valkeajärvi-nimisen järven rannalla. Aivan lähistöllä sijaitsee myös Valkijärvi-niminen järvi. Jostain kumman syystä leiripaikkaa kutsutaan väärällä järven nimellä, eli ei kannatta hämääntyä, kun lukee karttaa.

Aja Tampereelta Oriveden suuntaan 9-tietä. Noin kilometri Oriveden kunnan rajan jälkeen, heti ohituskaistan päätyttyä, on risteys vasemmalle, viitassa lukee ”Symminki”. Juuri ennen risteystä tien vasemmalla puolella on bussipysäkki. Tätä hiekkatietä ajetaan noin kilometri. Matkalla on yksi selkeä risteys oikealle, mutta ei käännytä sinne. Noin 300 metriä tämän risteyksen jälkeen on tien oikealla puolella pieni parkkipaikka, josta lähtee polku kämpän pihaan noin 100 metrin päähän.

Naalien kevät 2022

Naalit-joukkue kokoontuu Kalevan kirkolla maanantaisin kello 18.00-19.30. Joukkuetta johtaa sampo Minna Pihlajamäki, puh. 040 5966 460, minna.m.pihlajamaki@gmail.com. Viikoittaisten kokousten lisäksi seikkailijoilla on myös paljon muita tapahtumia ja retkiä, joille lähdetään mukaan. Tapahtumat kannattaa kirjata itselle ylös tai säilyttää tämä tiedote tallessa. Koronatilanne voi muuttaa tapahtumien kestoa ja toteutusta.

 

Kevään tapahtumia:

11.-13.2.     Joukkueen oma retki Valkijärvellä. Toinen yö kämpässä, toinen talviteltassa

6.3.               Kalevan Suuntatyttöjen Naistenpäivän kakkubuffet Kalevan kirkolla                

18.-20.3.     Joukkueen oma retki Valkijärvellä. Toinen yö kämpässä, toinen talviteltassa

22.-24.4      Joukkueen oma retki metsään, nukutaan laavuissa

25.4.            Tampereen Partiolaisten suunnistusilta

5.5.               Tampereen Partiolaisten leikkimielinen partiotaitokisa Yrjönviesti

16.5.            kevään viimeinen kokous Kalevan maauimalassa

28.5.            Sepeli eli seikkailijapeli, päivän mittainen rastirata Kaleva-Kauppi-alueella

29.5.            Partioparaati ”Yhden päivän Jamboree” Hämeenlinnassa

9.-12.6.       Lippukunnan kesäretki Saarijärvellä, nukutaan teltoissa

 

Syyskauden toiminta alkaa yhteisellä aloitustapahtumalla maanantaina 15.8.2022.

 

Muistettavia asioita / hyvä tietää:

 

·       Ilmoita hyvissä ajoin sammolle, jos et pääse kokoukseen. Kokous alkaa tasan kello 18.00.

·       Ilmoittaudu tapahtumiin ajoissa ja ohjeiden mukaan. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ilmoittautuminen on sitova.

·       Kokouksiin otetaan mukaan partiohuivi ja partiopaita, Reppu-kirja, muistiinpanovälineet sekä ulkoiluun sopiva vaatetus.

·       Ohjeet partiopaidan merkkien oikeista paikoista löytyy Suomen Partiolaisten nettisivuilta https://www.partio.fi/wp-content/uploads/2018/05/Partio-merkkiohje-seikkailijat.pdf

·       Retkeilytaitojen opettelu on tärkeä osa seikkailijaohjelmaa, ja retkeilytaitoja oppii parhaiten retkeilemällä. Tästä syystä on erittäin tärkeää, että seikkailija osallistuu aktiivisesti joukkueen retkille. Seikkailijaohjelman suorittaminen vaatii osallistumisen vähintään kahdelle retkelle, vähintään yhden kisa-/tapahtumaosallistumisen ja vähintään yhden haastemerkin suorittamisen puolessa vuodessa.

·       Retkien kyydityksiin olemme sopineet kahden euron kyytimaksun per suunta per kyytiläinen. Raha annetaan suoraan kyyditsijälle.

·       Joukkueen asioista tiedotetaan ryhmän jäsenten oman WhatsApp-ryhmän kautta.

·       Tiedotus huoltajille tapahtuu sähköpostilistan kasu-naalit-huoltajat@kuksa.partio.fi sekä huoltajien WhatsApp-ryhmän kautta. Myös sähköpostilistalle voi ja saa lähettää viestejä muutkin kuin sampo.

·       Jaetut tiedotteet löytyvät myös lippukunnan kotisivuilta www.kalevansuuntatytot.fi -> ”Seikkailijat 10-12-vuotiaat” -> ”NAALIT”

·       Partion sähköinen asiointipalvelu löytyy osoitteesta https://asiointi.partio.fi

·       Jäsenrekisterinhoitajamme on Heidi Penttinen, puh. 040 7220 586, heidi_penttinen@hotmail.com

·       Koko lippukunnan toiminnasta vastaa lippukunnanjohtaja Linnea Nevala, linnea.nevala@gmail.com, puh. 044 0357 588

Ekoteko 28.12.2021

Lähde Kalevan Suuntatyttöjen ja Karhujen mukaan reippailemaan Kalevankankaalle! 

Aika tiistaina 28.12.2021 klo 10 – 14 

Paikka Kalevankankaan pääportilta 

Muoviset, sammuneet kynttilät kerätään haudoilta pois. Metallikuoret ja muovi erotellaan ja kerätään omiin jätesäkkeihin. 

Täydet jätesäkit jätetään käytäville, josta hautausmaan työntekijä kuljettaa ne pois. Palavat, lasiset ja led-kynttilät sekä lyhdyissä olevat jätetään paikalleen.

 Lippukuntien omat alueet kerätään loppuun saakka ja sen jälkeen autetaan tarvittaessa muita. Kaikki ovat tervetulleita mukaan, 

Mitä enemmän kerääjiä, sitä ripeämmin olemme valmiit. 

Pukeudu lämpimästi sään mukaan ja varaa eväitä reppuun. Vaihtohanskat on syytä pakata mukaan.

 Ruuvimeisseli on huomattu oivaksi apuvälineeksi kannen irrottamisessa. 

Partiolaisille partiohuivi kaulaan! 

Jouluinen lupauksenantojuhla 7.12.2021

klo 18:00. Juhlaa vietetään Kalevan kirkolla ulkona Liisapuiston puolella. Juhlan virallinen osuus kestää n. 45min, jonka jälkeen ryhmät kiertävät jouluaiheisen rastiradan kirkon ympäristössä ja myös vanhemmat ovat tervetulleita mukaan rastiradalle!


Ohjelmassa:

- Eri ikäkausien lupauksenannot

- Joulukampanjamyyntiin osallistuneiden palkintojen jako

- Jouluinen rastirata


Juhlan ja rastiradan jälkeen on tarjolla pientä purtavaa ja lämmintä juomaa. Juhlaan ja rastiradalle lämmintä vaatetta päälle. Lupauksen antaville partiopaita takin alle. Juhlaan ovat tervetulleita kaikki Kalevan Suuntatytöt ja huoltajat.

Joulukampanja 2021

Myymme partiolaisten adventtikalentereita ja joulukorttipaketteja loka-marraskuussa.

 

Lippukuntamme hankkii varoja myymällä partiolaisten adventtikalentereita ja joulupostikorttipaketteja. Tavoitteenamme on hankkia toimintarahaa, jonka turvin voimme pitää leirien ja retkien hinnan kohtuullisena myös ensi vuonna. Tänä vuonna keräämme rahaa erityisesti ensi kesän Finnjamboree Kajon kuljetusten ja lippukunnan perinteisen kesäleirin tukemiseen sekä leiri- ja retkikaluston hankintaan.

 

Adventtikalenterilla on pitkät perinteet: suomalaiset partiolaiset toivat idean Suomeen jo vuonna 1947, ja kalenteri on ilmestynyt siitä lähtien joka vuosi. Kalentereiden tuotto menee kokonaisuudessaan partiotoiminnan tukemiseen. Kalenterin myyntihinta on 10 €, josta lippukuntamme saa 4,50 €. Joulukorttipaketin myyntihinta on 5 €, josta lippukuntamme saa 1,50 €. Paketissa on kuusi Mauri Kunnaksen kuvittamaa korttia. Tänä vuonna myymme vuosilta 2019 ja 2020 varastoon jääneitä joulukorttipaketteja. Tuotteiden myynti ei ole tuloveron tai arvonlisäveron alaista tuloa eikä siihen tarvita rahankeräyslupaa.

 

Kalentereilla ja korteilla on Avainlippu-merkki osoittamassa kotimaista alkuperää: ne valmistetaan Suomessa. Kalenterit ja kortit painetaan FSC-sertifioidulle kartongille. Sertifikaatti takaa, että kartongin raaka-aineena oleva puu on peräisin vastuullisesti kasvatetusta metsästä.

 

Kalentereita ja joulukorttipaketteja saa myyntiin kirkolta omalta ryhmänjohtajalta. Kalentereita voi ostaa myös verkkokaupasta

osoitteesta: https://www.adventtikalenteri.fi/osta/lippukunta/kalevan-suuntatytot

Vanhemmat johtajat ja kotijoukot voivat myydä tuotteita myös työpaikoillaan. Yllä olevaa linkkiä saa jakaa esim. kauempana asuville sukulaisille ja ystäville, jotka tahtoisivat kalentereita ostaa.

 

Mahdolliset myymättä jääneet tuotteet tulee palauttaa perjantaihin 26.11.2021 mennessä joulukampanjapäällikölle tai omalle ryhmänjohtajalle. Myydyt tuotteet tulee tilittää perjantaihin 26.11.2021 mennessä suoraan lippukunnan tilille FI09 1277 3000 1183 70 viitenumerolla 1232 mielellään yhdellä kertaa. 

 


Juhlallinen isänpäivälounas 14.11.2021

Sunnuntaina 14.11.2021 Kalevan kirkon seurakuntatiloissa

 

Kattaukset porrastetusti kello 12.00 / 12.30 ja kello 14.00 / 14.30

 

~ MENU ~

 

Alkukeitto 

Salaattipöytä

Kalalajitelma

Uunikala, riistapata, kasvisvaihtoehto

Leipälajitelma

Ruokajuomat

Kahvi ja isänpäiväkakku

 

Lounas on avoin kaikille.

 

Pöytävaraukset sunnuntaihin 7.11. mennessä Sirpa Jernille sähköpostilla sirpa.jern@gmail.com, tekstiviestillä, WhatsAppilla tai puhelimitse, puh. 040 5199 103. Ilmoitattehan seurueenne koon lisäksi mahdolliset erityisruokavaliot, sekä mihin kattaukseen olette tulossa.

 

Hinnat: aikuiset ja 15-vuotta täyttäneet 25 €, 7-14-vuotiaat 12 € ja alle 7-vuotiaat 1 € / ikävuosi

 

Tapahtuman tuotto käytetään partiolippukuntiemme toiminnan tukemiseen. Maksu paikanpäällä käteisellä tai etukäteen pankkitilille: Kalevan Karhut FI18 1509 5000 0093 84, maksuun viestiksi: ”Isänpäivälounas”, varaajan nimi ja henkilömäärä.

 

Lämpimästi tervetuloa!

Kalevan Suuntatytöt ja Kalevan Karhut 

Retki Pajaniemessä 5.-7.11.2021

Seikkailijakisa "Tilanne haltuun" 2.10.2021

Lippukuntaretki 1.-3.10.2021

Kaupunkikisa "Harhahetki" 25.9.2021

Retki Saarijärvellä 27.-29.8.2021

Aloitustapahtuma 16.8.2021