AJANKOHTAISTA

KEVÄTKIRMAUS TORSTAINA 25.3.2024

Kalevan Suuntatyttöjen kevään päätöstapahtuma Kevätkirmaus

järjestetään Kalevan kirkolla torstaina 23.5. klo 18.00-19.30. 

Tapahtumassa virittäydytään kesäiseen tunnelmaanleikkimielisellä rastiradalla. Tapahtuman lopussa on kahvi- ja mehujäätarjoilu.

Tapahtuma on suunnattu kaikille ikäkausille; myös huoltajat ovat tervetulleita! 

Mukaan tarvitset vainsäänmukaisen vaatetuksen sekä hyvää mieltä. 

Partiolaisille lisäksi partiohuivi kaulaan. 

Tapahtumaan ei ole erillistä ilmoittautumista.


KEVÄINEN PARTIORETKIPÄIVÄ REISSU SUNNUNTAINA 5.5.2024 

Kalevan Suuntatytöt osallistuu Hämeen Partiopiirin Reissuparaatiretkipäivään sunnuntaina 5.5. 

Tapaamispaikka on Näsinkallion suihkukaivon läheisyydessä. Paraatin jälkeen voit halutessasi jatkaa reissupäivää Särkänniemessä hurvitellen yhdessä perheen tai kavereiden kanssa. 

Särkänniemen lipputuotteiden hinnat Reissu-päivälle: 

• Särkänniemi-ranneke Reissu-päiväksi 29 €. Ranneke sisältää sisäänpääsyn huvipuistoon, kaikki huvilaitteet (pituusrajojen puitteissa) sekä Näsinneulan näkötornin ja Akvaarion. 

• Huvipuistolippu 9 €. Pelkkä sisäänpääsy huvipuistoon.

• Ruokailuseteli 14 € (buffet-ruokailu huvipuiston avoinna olevissa buffet-ravintoloissa)

 

Reissu-päivän lippujen lisäksi on mahdollista ostaa 37 € hintaan Särkänniemi-rannekkeita, jotka ovat voimassa yhden päivän ajan lokakuun alkuun saakka. Ranneke sisältää sisäänpääsyn huvipuistoon, kaikki huvilaitteet (pituusrajojen puitteissa) sekä Näsinneulan, Akvaarion ja Koiramäen eläinpuiston (avoinna 11.5. alkaen). 


Halutessasi voit tilata myös Reissu-tapahtumamerkin. Merkin koko on 45 mm ja hinta 2 €. Merkki maksetaan 19.4. mennessä omalle ryhmänjohtajalle, joka tilittää maksut kootusti lippukunnan tilille.

Johtajat, jotka eivät kuulu mihinkään ryhmään, maksavat merkin suoraan Minnalle.

Ilmoittaudu mukaan paraatiin sekä tilaa haluamasi määrä tuotteita perjantaihin 19.4.2024 mennessä Kuksan kautta osoitteessa https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=69683

Tilatut tuotteet laskutetaan sähköpostitse ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen ja ne tulee olla maksettuna ennen paraatiretkipäivää. 

Tilatut tuotteet jaetaan tapaamispaikalla kello 11 alkaen. 

Jos tilaat Särkänniemi-rannekkeita kesäksi, mutta et ole noutamassa niitä paraatiretkipäivänä, voit noutaa ne maanantaina 6.5. tai tiistaina 7.5. kello 18-19 välillä Kalevan kirkolta salista 8. 


Kakkubuffet 14.4.2024

Kakkubuffet Kalevan kirkolla sunnuntaina 14.4.2024 klo 14-16.

Takeaway klo 16-16:30.


Tarjolla erilaisia herkullisia kakkupaloja ja myös suolaisia herkkuja.

Hinnat:

RATIKAN MATKASSA 13.4.2024

Kasujen ja Karhujen yhteiset partiotaitokilpailut ovat tulossa pitkästä aikaa lauantaina  13.4.!


KELLE? Kisa on suunnattu kaikille seikkailijoista samoajiin.


MISSÄ? Kisa alkaa Kalevan kirkolta ja jatkuu ympäri Tamperetta ratikalla ajellen. Kisa päättyy Kalevan kirkolle.


ILMOITTAUTUMINEN alkaa 12.3. ja loppuu 25.3. Kisaan ilmoittaudutaan n. 3-5 partiolaisen joukkueina oman ikäkauden sisällä. Seikkailijoilla saa olla mukana saattaja.EKOTEKO 27.12.2023 

Lähde Kalevan Suuntatyttöjen ja Karhujen mukaan reippailemaan

Kalevankankaalle!

Ekoteko on  keskiviikkona 27.12.2023 klo 10 – 14 Kalevankankaan hautausmaalla.


uoviset, sammuneet kynttilät kerätään haudoilta pois. Metallikannet ja muovit

erotellaan ja kerätään omiin jätesäkkeihin. Täydet jätesäkit jätetään käytäville,

josta hautausmaan työntekijä kuljettaa ne pois.

Palavat, lasiset ja led-kynttilät sekä lyhdyissä olevat jätetään paikalleen.

Lippukunnan oma alue kerätään loppuun saakka ja sen jälkeen autetaan

tarvittaessa muita.

Kaikki ovat tervetulleita mukaan. Mitä enemmän kerääjiä, sitä ripeämmin

olemme valmiit.

Pukeudu lämpimästi sään mukaan ja varaa eväitä reppuun. Vaihtohanskat on

syytä pakata mukaan.

Iso ruuvimeisseli on huomattu oivaksi apuvälineeksi kannen irrottamisessa.


Partiolaisille partiohuivi kaulaan!

Lisätietoja Merja Tenhunen, puh. 050 322 8832

Joulukampanja 2023

Myös vuonna Kalevan Suuntatytöt hankkii varoja toimintaansa myymällä partiolaisten adventtikalentereita. Ostamalla partiolaisten adventtikalenterin tuet paikallisia lapsia ja nuoria.

Tämän vuoden myyntikampanja tuotto ohjataan ensisijaisesti lippukunnan leirialueen, Valkijärven kunnostus- ja parannustöihin. Alueelle tarvitaan mm. uusi puuliiteri ja varasto, vanhan kämpän yhteydessä olevan saunan katto vaatii korjausta.

Suomalaiset partiotytöt toivat kalenteriperinteenSuomeen vuonna 1947 ja sen jälkeen partiolaisten adventtikalenteri on ilmestynyt joka vuosi. Tämän vuoden kalenterin on kuvittanut kuvataiteilija ja lastenkirjailija Ninka Reittu.

Kalenterin myyntihinta on 10 €, josta lippukuntamme saa 4,50 €. Kalentereiden myynti on arvonlisäverovapaata varainhankintaa.

 

Kalentereita saa myyntiin kirkolta omalta ryhmänjohtajalta. Vanhemmat johtajat ja

kotijoukot voivat myydä tuotteita myös työpaikoillaan. Kalentereita voi ostaa suoraan verkkokaupastakin. Alla olevaa linkkiä voi jakaa vaikka kauempana asuville sukulaisille ja ystäville, jotka haluaisivat tukea nimenomaan KaSuja ostamalla adventtikalenterin.

https://www.adventtikalenteri.fi/osta/lippukunta/kalevan-suuntatytot-ry

Kiitos jo etukäteen, että osallistutte yhteiseen varainhankintaan ottamalla kalentereita myyntiin!

Mahdolliset myymättä jääneet tuotteet tulee palauttaa perjantaihin 24.11.2023 mennessä joulukampanjapäällikölle tai omalle ryhmänjohtajalle. Myydyt tuotteet tulee tilittää perjantaihin 24.11.2023 mennessä suoraan lippukunnan tilille FI09 1277 3000 1183 70 viitenumerolla 1232 mielellään yhdellä kertaa. Viimeiseen palautuspäivään mennessä palauttamattomat tuotteet katsotaan myydyiksi.  

Kannustepalkintoja ansioituneille myyjille 

Kalevan Suuntatytöt 70 v.Lippukuntaretkelle osallistuvien ei tarvitse erikseen ilmoittautua juhlaan sillä retken ilmoittautumisessa kysytään juhlaan osallistuvien määrä.

Tervetuloa perhepartioon

Siilit on Kalevan Suuntatyttöjen ja Kalevan Karhujen yhteinen perhepartioryhmä. Ryhmä kokoontuu yleensä joka kuun ensimmäinen sunnuntai.

Perhepartio on suunnattu noin 4-6 vuotiaille lapsille, mutta mukaan touhuamaan ovat tervetulleita muutkin perheen lapset sekä pienemmät että isommat. Perhepartiossa touhutaan yhdessä oman aikuisen kanssa, tutkitaan luontoa, leikitään, askarrellaan, ihmetellään ja hassutellaan.

Syksyn aikataulu:


Jotta tiedämme kuinka monta perhettä kokouksiin on osallistumassa, perhepartio kokouksiin ilmoittaudutaan joka kerralle kuksa-linkin kautta (jokainen osallistuva perheenjäsen omalla lomakkeellaan).

Kuksa linkit julkaistaan myöhemmin. Viimeinen ilmoittautumispäivä on aina kaksi päivää ennen kokousta.

Kokouksista tiedotetaan tarkemmin Kalevan Suuntatyttöjen sekä Kalevan Karhujen facebook sivuilla sekä Siilien oman whatsapp-ryhmän kautta. Jos haluat liittyä Siilien whatsapp ryhmään, niin laita viestiä Jonelle tai Nooralle.

Partion jäsenmaksut: Perhepartiolaisen (4-6-vuotiaat) jäsenmaksu on 12,25 €/vuosi. Perhepartiolaisen oma aikuinen ja alle 4-vuotiaat sisarukset voivat käydä lapsen kanssa kokouksissa ei-partiolaisena. Halutessaan aikuiset voivat ilmoittautua myös itse partiolaiseksi. Partiolaisen (yli 7 v.) jäsenmaksu 62,50 €/vuosi.

Ilmoittautuminen partioon tapahtuu sähköisesti alla olevien linkkien kautta:

tytöt: https://kuksa.partio.fi/kotisivut/jasenyys.aspx?id=9999634

pojat: https://kuksa.partio.fi/kotisivut/jasenyys.aspx?id=9999633

Perhepartiota voi tulla kokeilemaan yhden kerran ennen jäseneksi ilmoittautumista.

Lisää tietoa perhepartiosta sekä Siilien toiminnasta:

Noora Kemppainen: 050 5967511, noora.m.kemppainen@gmail.com

Jouni ”Jone” Turunen: 050 4100 670, jouni.turunen@kalevankarhut.net

Kalevan Suuntatyttöjen Sisar-ilta

10.6.2023 Saarijärvellä Kangasalla

Tervetuloa kaikki nykyiset ja vanhat Kasu-johtajat Kalevan Suuntatyttöjen sisar-iltaan lauantaina 10.6.2023. Sisar-ilta järjestetään lippukunnan kesäleirin yhteydessä Kalevan Karhujen leiripaikalla Saarijärvellä Kangasalla, noin 30 km Tampereelta.

Paikalle voi saapua kello 16 alkaen. Ohjelmassa on tutustumista tämän päivän kesäleiriin, päivällinen kello 17, mahdollisuus saunoa ja pulahtaa järveen, iltanuotio kello 19 alkaen ja iltapala noin kello 20.30. Leiri hiljentyy yöpuulle kello 22.30.

Ilmoittaudu mukaan tiistaihin 6.6. mennessä osoitteessa https://kuksaan.fi/61359 niin osaamme varata sopivan määrän ruokaa.

Osallistumismaksu on vapaaehtoinen ja vapaavalintainen, ja sen voi maksaa MobilePaylla numeron 040 59966 460 (Minna Pihlajamäki) kautta tai käteisellä tai kortilla paikan päällä. Osallistujilla on myös mahdollisuus kannattaa lippukunnan toimintaa ostamalla 70-vuotisjuhlavuoden merkki hintaan 5 euroa. Merkkejä on myynnissä rajallinen määrä.

Osallistujia kannustetaan valmistelemaan laululeikki, laulu, huuto tai joku muu lyhyt ohjelmanumero iltanuotiolle Kasu-fiilistä nostattamaan.

Mukaan sisar-iltaan tarvitset:

Tätä sisar-iltaa saa ja pitää mainostaa eteenpäin! Lämpimästi tervetuloa mukaan kaikki nykyiset ja vanhat Suuntatytöt!

Lisätietiedot: Minna Pihlajamäki (os. Hännikäinen), minna.m.pihlajamaki @ gmail.com, puh. 040 5966 460

P.S. Muita lippukunnan 70-vuotisjuhlavuoden tapahtumia ovat 70-vuotisjuhla Kalevan kirkolla 1.10. ja Iltanuotio Pättinniemen kodassa 3.12.

Ajo-ohjeKalevan Karhujen leirialueella Kangasalan Saarijärvelle:

Käännytään Sorilasta kohti Viitapohjaa Pulesjärventielle. Ajetaan tietä 5 km kunnes risteys oikealle. Tienviitassa lukee Paalijärventie. Ajetaan tätä hiekkatietä noin 6 km kunnes taas risteys oikealle. Risteyksessä kyltit "Rakkarintie" ja "Kalevan karhut". Käännytään risteyksestä ja ajetaan noin 1 km kunnes tulee vastaan suurehko levennys, jossa parkkialue sijaitsee. Parkkialueelta on noin 500 metrin kävelymatka leiripaikalle ”Karhunpolkua” pitkin. Huonojalkaisilla on mahdollisuus ajaa lähemmälle huoltoparkkipaikalle asti, josta on vain noin 100 metrin matka leiripaikalle. Huom! Jotkut navigaattorit näyttävät Rakkarintien jonnekin aivan muualle kuin tänne, kannattaa olla tarkkana!

Leiripaikkakatselmus Karhujen Saarijärvelle ja Suuntatyttöjen Valkijärvelle 28.5.

Käymme ensin Saarijärvellä ja sen jälkeen

Valkijärvellä. Katselmuksen tavoitteena on, että lippukuntien väki pääsee tutustumaan yhdessä molempien lippukuntien leiripaikkoihin ja niiden mahdollisuuksiin, haasteisiin, nykytilaan ja tulevaisuuden suunnitelmiin. Toiveena on myös löytää ideoita ja vinkkejä leiripaikkojen kehittämiseen ja ylläpitoon – ja ehkäpä myös innokasta väkeä mukaan näitä toteuttamaan.Kimppakyytiläiset kokoontuvat Kalevan kirkolla kello 10, josta lähdetään kohti Saarijärveä. Suoraankin Saarijärvelle saa tulla jos ei ole asiaa Kalevan suuntaan. Tavataan kaikki Saarijärven parkkipaikalla kello 10.30. Siitä sitten kävellään Karhunpolkua pitkin leirialueelle. Saarijärvellä katselmuksen lomassa paistellaan makkaraa nuotiolla (tai keittiökatoksessa jos sattuu olemaanmetsäpalovaroitus).


Arviolta noin puolenpäivän aikoihin jatketaan yhteistuumin matkaa Valkijärven suuntaan. Valkijärvellä katselmuksen lomassa nautiskellaan päiväkahvit/-teet/-mehut. Paluumatkalle lähdetään vapaaseen tahtiin arviolta kello 14-15 aikoihin.


Jotta osaamme varata mukaan suunnilleen sopivan määrän makkaraa, kahvia ja kahvipullaa,

ilmoittelethan osallistumisestasi mielellään perjantaihin 26.5. mennessä Minna Pihlajamäelle puh. 040 5966 460, minna.m.pihlajamaki@gmail.com

Valkijärven talkoot 18.5.2023

Olemme rakentamassa lippukunnan leirialueelle Oriveden Valkeajärven rannalle kiintolaavua kesän 2023 aikana. Tarkoituksena on että laavu on kaikkien ryhmien käytössä syksystä alkaen.


Nyt tarvitsemme talkooavuksi jokaisen teistä!


Helatorstaina 18.5. klo 10 alkaen talkoillaan, ohjelmassa on puunkaatoa, risujen keräystä, puiden kantoa sekä leirialueen siivousta. Mukaan et tarvitse kuin työhanskat ja talkoo mieltä.

 

Ilmoitttaudu tämän linkin kautta viimeistään 16.5. mennessä.

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=MechR0O4LU-dsNmBl-7KBuK1B4j6kR1ErY3KhpuqJBZUMERYQVJNRU1WTlNNTjdUT0dPQVQ1S01WMS4u

 

Talkoissa tarjolla hernekeittoa ja talkookahvit!

 

Talkoo terveisin

Pirkko Tuutti

pirkko.tuutti@gmail.com

050 3696482

 

SIJAINTI JA AJO-OHJEET

Kalevan Suuntatyttöjen Valkijärven kämppä sijaitsee Orivedellä, Valkeajärvi-nimisen järven rannalla. Matkaa Kalevan kirkolta Valkijärvelle kertyy n. 29km.

 

Ajo-ohjeet:

 

Ajetaan Tampereelta 9-tietä Oriveden suuntaan. Noin kilometri Oriveden kunnan rajan jälkeen, heti ohituskaistan päätyttyä, on risteys vasemmalle. Viitassa lukee ”Symminki”. Juuri ennen risteystä tien vasemmalla puolella on bussipysäkki. 

 

Tätä hiekkatietä ajetaan noin kilometri. Matkalla ohitetaan yksi selkeä risteys oikealle. Noin 300 metriä tämän risteyksen jälkeen oikealla puolen tietä on pieni parkkipaikka, josta lähtee lyhyt polku kämpän pihaa


KALEVAN SUUNTATYTÖT OSALLISTUU PARAATIPÄIVÄÄN TAMPEREELLA SUNNUNTAINA 7.5.2023 

PÄIVÄN AIKATAULU: 

9.45 Kokoontuminen Hotelli Tammerin takana, lammen vieressä, Ojakadun ja Rongankadun kulmassa. 

10.30–11.30 Saapuminen Frenckellin aukiolle 

11.45 Paraatijuhla Frenckellin aukiolla 12.30 Paraati alkaa (Frenckellin aukio - Puutarhakatu - Hämeenpuisto)

 15.00 Marssikilpailun palkintojenjako Särkänniemen lavalla. 

Lippukunta ei osallistu Särkänniemessä olevaan ohjelmaan yhdessä vaan lippukuntalaiset voivat halutessaan viettää päivää esim. huoltajiensa kanssa.

 LIPPUTUOTTEIDEN HINNAT 

7.5. 

• Särkänniemi-ranneke paraatipäiväksi 28 € Ranneke, joka sisältää laitteet pituusrajojen puitteissa sekä Näsinneulan, Akvaarion ja Planetaarion sekä kaikki huvilaitteet 

• Huvialueranneke huvipuistoalueelle 10 € (sis. yhden laitekerran), alueelle ei pääse ilman huvialuetai Särkänniemi-ranneketta. 

• Ruokailuseteli 14 € (Buffet ruokailu Pizzeria Pellessä tai Huvipuisto ravintola Riemussa

 • Särkänniemi-ranneke, voimassa koko kesän yhden päivän ajan partioperheille ja ystäville 36€, sisältää laitteet pituusrajojen puitteissa sekä Näsinneulan, Akvaarion, Koiramäen ja Planetaarion sekä kaikki huvilaitteet Särkänniemessä on tarjolla iloista huvipuisto-ohjelmaa koko päiväksi! 

Särkänniemeen mukaan voivat lähteä myös kaverit ja muut perheenjäsenet samoilla partiolaishinnoilla. Voit osallistua myös vain paraatiin. Sisäänpääsy Särkänniemen alueelle on maksullinen. 

Lisätietoa paraatipäivästä: https://hp.partio.fi/nyt/paraati/ ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittaudu mukaan paraatiin sekä tilaa haluamasi määrä lipputuotteita 19.4.2023 mennessä lippukunnan Kuksan asiointipalvelussa asiointi.partio.fi tai tästä Kuksa linkistä https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=59589 . 

Paraatiin voi ilmoittautua vielä 6.5.2023 asti. Särkänniemi-rannekkeita ei ole enää saatavilla.


Lipputuotteet laskutetaan ilmoittautumisajan jälkeen. Lipputuotteet jaetaan tapahtumassa. 

Paraatin yhteyshenkilö: Kalevan Suuntatytöt, Pirkko Tuutti, pirkko.tuutti@partio.fi, 050 3696482 


Kakkubuffet 8.3.2023

Kakkubuffet Kalevan kirkolla sunnuntaina 8.3.2023 klo 12-16.

Takeaway klo 16-17.


Tarjolla erilaisia herkullisia kakkupaloja ja myös suolaisia herkkuja.

Hinnat:Perhepartio Siilit


Tule mukaan perhepartioon! Perhepartioryhmä Siilit on suunnattu alle kouluikäisille (3-6-vuotiaille) partiolaisille huoltajineen. Perhepartiota järjestää Kalevan Suuntatytöt sekä Kalevan Karhut. Kokoontumisiin tulee ilmoittautua ennakkoon. Kolmen kerran jälkeen, jos haluaa jatkaa perhepartiossa, pitää rekisteröityä jäseneksi. Retkeilytaitoja Kädentaitoja Ulkoilua Luonnontuntemusta Partioon tutustumista 

Siilit kokoontuvat keväällä 2023 seuraavasti: 

🦔5.2. Lumileikkejä ja syntymäpäiväjuhlia

 https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=57282 , ilmoittautuminen 3.2. mennessä

🦔5.3. Pienikin voi auttaa 

 https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=57283 , ilmoittautuminen 3.3. mennessä

🦔2.4. Retki Makkarajärvelle, Hervantaan.

 https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=57284 , ilmoittautuminen 31.3. mennessä

Kokouksiin ilmoittaudutaan kuksa-linkin kautta. Kokoukset järjestetään jos kokoukseen on ilmoittautunut enemmän kuin yksi perhe. Viimeinen ilmoittautumispäivä on aina kokousta edeltävä perjantai.

Perhepartioon EKOTEKO 27.12.2022 

Lähde Kalevan Suuntatyttöjen ja Karhujen mukaan reippailemaan

Kalevankankaalle!

Aika tiistaina 27.12.2022 klo 10 – 14

Paikka Kalevankankaan pääportilta

Lippukuntien omat alueet kerätään loppuun saakka ja sen jälkeen autetaan tarvittaessa muita.

Kaikki ovat tervetulleita mukaan. Mitä enemmän kerääjiä, sitä ripeämmin olemme valmiit.

Pukeudu lämpimästi sään mukaan ja varaa eväitä reppuun. Vaihtohanskat on syytä pakata mukaan.

Iso ruuvimeisseli on huomattu oivaksi apuvälineeksi kannen irrottamisessa.

Partiolaisille partiohuivi kaulaan!

Lisätietoja Merja Tenhunen, puh. 050 322 8832

Kalevan Suuntatyttöjen jouluinen lupauksenantojuhla 14.12.2022

Tervetuloa Kalevan Suuntatyttöjen jouluiseen lupausjuhlaa keskiviikkona 14.12. Kalevan kirkon kirkkosaliin. 

Juhla alkaa kello 18 ja kestää noin 1,5 tuntia. 

Juhlaan ovat lämpimästi tervetulleita kaikki Kalevan Suuntatyttöjen jäsenet perheineen. 

Juhlan alussa uudet ja uuteen ikäkauteen siirtyvät partiolaiset antavat oman ikäkautensa partiolupauksen. 

Lupauksenantojen jälkeen alkaa perinteinen joulujuhla teemalla ”joulumaa”. Joulujuhlassa on jokaiselta ryhmältä esitys. 

Juhlan lomassa on piparitarjoilu. 

Partiolaiset pukeutuvat juhlaan partioasuun. Partioasuun kuuluu tumma hame, tummat sukkahousut ja vähintään partiopaita ja partiohuivi. 

Joulujuhlaan lisäksi tonttulakki tai muu jouluinen asuste. Omalta ryhmänjohtajalta saa tiedon juhlassa jaettavista merkeistä. Merkit maksetaan ryhmänjohtajille. • Sudenpentujen aloitusmerkki 1,35 euroa 

Lupausmerkit lippukunta tarjoaa uusille partiolaisille. 
Juhallinen isänpäivälounas 13.11.2022

Kalevan kirkon seurakuntatiloissa

Kattaukset porrastetusti kello 11.30 / 12.00 ja kello 13.30 / 14.00

~ MENU ~

Pöytävaraukset keskiviikkoon 9.11. mennessä Sirpa Jernille sähköpostilla sirpa.jern@gmail.com, tekstiviestillä, WhatsAppilla tai puhelimitse, puh. 040 5199 103.

Ilmoitattehan seurueenne koon lisäksi mahdolliset erityisruokavaliot, sekä mihin kattaukseen olette tulossa. Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittaumisjärjestyksessä.


Hinnat: aikuiset ja 15-vuotta täyttäneet 25 €, 7-14-vuotiaat 12 € jaalle 7-vuotiaat 1 € / ikävuosi (kerro ilmoittautumisen yhteydessä alle 7-vuotiaan ikä)

Tapahtuman tuotto käytetään partiolippukuntiemme toiminnan tukemiseen.

Maksu paikan päällä käteisellä, korttimaksuna, MobilePay:llä tai etukäteen pankkitilille:

Kalevan Karhut FI18 1509 5000 0093 84, maksuun viestiksi: ”Isänpäivälounas”, varaajan nimi ja henkilömäärä.


Lämpimästi tervetuloa!

Kalevan Suuntatytöt ja Kalevan Karhut

Joulukampanja 15.10.-25.11.2022

Myymme tänä vuonna vain partiolaisten adventtikalentereita loka-marraskuussa. 

Lippukuntamme hankkii toimintaan varoja myymällä partiolaisten adventtikalentereita. Tavoitteenamme kerätä varoja, joiden turvin voimme pitää leirien ja retkien hinnan kohtuullisena myös ensi vuonna. Tänä vuonna keräämme rahaa erityisesti ensi vuoden Kasujen 70-vuotis juhlallisuuksia varten.


Adventtikalenterilla on pitkät perinteet:

suomalaiset partiolaiset toivat idean Suomeen jo vuonna 1947. Kalenteri on ilmestynyt siitä lähtien joka vuosi. Tämän vuoden kalenterin on kuvittanut kuvataiteilija ja lastenkirjailija Ninka Reittu. 

Kalentereiden tuotto menee kokonaisuudessaan partiotoiminnan tukemiseen.

Kalenterin myyntihinta on 10 €, jostalippukuntamme saa 4,50 €. Tuotteiden myynti ei

ole tuloveron tai arvonlisäveron alaista tuloa eikä siihen tarvita rahankeräyslupaa.


Kalentereita saa myyntiin kirkolta omalta ryhmänjohtajalta. Kalentereita voi ostaa myös

verkkokaupasta osoitteesta:

https://www.adventtikalenteri.fi/osta/lippukunta/kalevan-suuntatytot

Vanhemmat johtajat ja kotijoukot voivat myydä tuotteita myös työpaikoillaan. Yllä olevaa linkkiä saa jakaaesim. kauempana asuville sukulaisille ja ystäville, jotka tahtoisivat kalentereita ostaa.

Kalentereita saa myydä vasta 15.10. alkaen.

Mahdolliset myymättä jääneet tuotteet tulee palauttaa perjantaihin 25.11.2022 mennessä

joulukampanjapäällikölle tai omalle ryhmänjohtajalle. Myydyt tuotteet tulee tilittää perjantaihin25.11.2022 mennessä suoraan lippukunnan tilille FI09 1277 3000 1183 70 viitenumerolla 1232 mielellään yhdellä kertaa. Viimeiseen palautuspäivään mennessä palauttamattomat tuotteet katsotaan myydyiksi.


Kannustepalkintoja ansioituneille myyjilleLippukunnan euromääräisesti eniten myyneelle jäsenelle sekä ryhmälle (myynti/jäsen) on luvassa pieni yllätyspalkinto.

Tavoitteena on, että jokainen lippukuntamme jäsen myy vähintään 12 tuotetta, eli Tonttumerkkiin vaadittavan määrän. Tonttumerkit ommellaan partiopaidan oikeaan hihaan.

Koko Hämeen Partiopiirin paras euromääräinen myyjä saa 300 € lahjakortin Scandinavian Outdoor Storeen. Toiseksi ja kolmanneksi parhaat myyjät saa 100 € lahjakortit.


Joulunodotusterveisin,

Lippukunnan joulukampanjapäällikkö

Sirpa Jern

Kalevan Suuntatyttöjen partiosyksyn aloitus 15.8.2022

Oletko valmis?


Ma 15.8.2022 klo 18-19 Kalevan kirkolla kirkon pääovien edessä.

Uusi tai jo pidempään toiminnassa ollut tervetuloa mukaan partiotoimintaan!

Ohjelmassa on tutustumista partioon, omaan ryhmään ja johtajiin sekä ilmoittaumista partiotoimintaan. 

Kasu-paitaNyt niitä saa! Nimittäin Kalevan Suuntatyttöjen t-paitoja sekä collegeita!

T-paita 12,90€/kpl

College 22,90€/kpl

*Tilaa omasi sunnuntaihin 26.6.2022 mennessä verkkokaupan kautta*

https://kauppa.kloffa.fi/kalevan-suuntatytot-ry/

Tuotteet maksetaan heti verkokaupassa (verkkopankki, kortti, mobilepay)

Myös lasten kokoja. Kokotaulukko löytyy verkkokaupan yhteydessä.

Ilmainen toimitus yhteistoimituksena (nouto Kalevan kirkolta). Voi myös tilata kodin lähelle noutopisteeseen (9,90€)

Toimitus 2-3 vk. Tuotteet tehdään tilauksesta, jolloin vaihto- eikä palautusoikeutta ole.

Tuoteissa huomioitu ekologisuus. Materiaali 85% orgaaninen puuvilla ja 15% kierrätetty polyesteri.

Ohjeet:

1. Siirry https://kauppa.kloffa.fi/kalevan-suuntatytot-ry/

2. Valitse tuote.

3. Valitse koko

4. Valitse väri navy

5. Lisää ostoskoriin

6. Kun olet valmis mene ostoskoriin.

7. Valitse toimitustapa oikealta harmaalla pohjalla. Siirry kassalle.

8. Täytä yhteystietosi.

9. Valitse maksutapa.

10. Hyväksy tilaus- ja sopimusehdot. Lähetä tilaus.

Kysymyksiä?

alisa.sankala@outlook.com

linnea.nevala@gmail.com

Etkö nyt pysty tilaamaan? Ei hätää! Uusi tilaus tulossa myös syksyllä

Kasukka-melonta 3.7.2022

Lähde mukaan melomaan Lempäälään. Reittimme aloituspiste on Hääkivi Lempäälässä. Melomme muun muassa Lempäälän kanavassa ja teemme pienen lenkin lähiympäristössä.

Mukaan voit lähteä vaikka sinulla ei ole aikaisempaa melomiskokemusta.

Lähdemme yhteiskyyd(e)illä klo 9:30 Kalevan kirkolta, jonne palaamme illansuussa.

Ilmoita ilmoittautumisen yhteydessä, voitko tarjota kyydin vai tarvitsetko sellaisen.

Tapahtuman hinta on n. 8 euroa.

Ilmoittatutumiset 28.6.2022 mennessä Kuksan https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=52424 

Ilmoittautuneille lähetetään tarkemmat tiedot myöhemmin.

Kestävä leiri 2022 Kangasalan Saarijärvellä 9.-12.6.2022

Kysy tarkemmat tiedot ryhmänjohtajaltasi.


Ekoteko

Lähde Kalevan Suuntatyttöjen ja Karhujen mukaan reippailemaan Kalevankankaalle! 

Aika tiistaina 28.12.2021 klo 10 – 14 

Paikka Kalevankankaan pääportilta 

Muoviset, sammuneet kynttilät kerätään haudoilta pois. Metallikuoret ja muovi erotellaan ja kerätään omiin jätesäkkeihin. 

Täydet jätesäkit jätetään käytäville, josta hautausmaan työntekijä kuljettaa ne pois. Palavat, lasiset ja led-kynttilät sekä lyhdyissä olevat jätetään paikalleen.

 Lippukuntien omat alueet kerätään loppuun saakka ja sen jälkeen autetaan tarvittaessa muita. Kaikki ovat tervetulleita mukaan, 

Mitä enemmän kerääjiä, sitä ripeämmin olemme valmiit. 

Pukeudu lämpimästi sään mukaan ja varaa eväitä reppuun. Vaihtohanskat on syytä pakata mukaan.

 Ruuvimeisseli on huomattu oivaksi apuvälineeksi kannen irrottamisessa. 

Partiolaisille partiohuivi kaulaan! 

Jouluinen lupauksenantojuhla 7.12.2021

klo 18:00. Juhlaa vietetään Kalevan kirkolla ulkona Liisapuiston puolella. Juhlan virallinen osuus kestää n. 45min, jonka jälkeen ryhmät kiertävät jouluaiheisen rastiradan kirkon ympäristössä ja myös vanhemmat ovat tervetulleita mukaan rastiradalle!


Ohjelmassa:

- Eri ikäkausien lupauksenannot

- Joulukampanjamyyntiin osallistuneiden palkintojen jako

- Jouluinen rastirata


Juhlan ja rastiradan jälkeen on tarjolla pientä purtavaa ja lämmintä juomaa. Juhlaan ja rastiradalle lämmintä vaatetta päälle. Lupauksen antaville partiopaita takin alle. Juhlaan ovat tervetulleita kaikki Kalevan Suuntatytöt ja huoltajat.

Kajo Finnjamboree 2022


Näin syksyn pimeydessä on hyvä kääntää ajatukset tulevaan kesään ja partiolaisten vuoden kohokohtaan Suomen Partiolaisten järjestämään Finnjamboree Kajoon.


Finnjamboree on kuuden vuoden välein järjestettävä koko Suomen yhteinen partioleiri. Kahdeksas Finnjamboree on saanut nimekseen Kajo ja se järjestetään Evon leirialueella lähellä Hämeenlinnaa 15.-23.7.2022.


Leirin ohjelma on tarkoitettu tarpoja-ikäisille ja sitä vanhemmille. Tarpoja-ikäisiksi lasketaan kaikki, jotka leirivuonna suorittavat tarpoja-ohjelmaa lippukunnassaan. Tätä nuoremmat partiolaiset voivat osallistua leirille huoltajansa/huoltajiensa kanssa. Tällöin perhe voi majoittua yhdessä leirilippukunnan kanssa tai perhekylässä.


Kalevan Suuntatyöt on muodotamassa yhteisen leirilippukunnan Kalevan Karhujen, Härmälän Ilvestyttöjen ja Härmälän Haukkojen kanssa.


Kajolle ilmoittautuminen alkaa jo 1.12.2021 ja jatkuu aina 2.2.2022 asti! Ilmoittautumista tehdessä kannattaa huomioida, että leirimaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä ja on suuruudeltaan 250 euroa. Kajon yhtenä tavoitteena on olla mahdollisimman monen saavutettavissa. Osallistumismaksuihin myönnetään stipendejä taloudellisin ja sosiaalisin perustein. Stipendejä myönnetään portaittain aina koko leirimaksun kattavaan stipendiin saakka. Lähempänä ilmoittautumisen alkua tulee vielä erikseen ohjeita ilmoittautumisesta. 
Suurleiriin liittyy paljon uusia käytäntöjä ja käsitteitä. Kattavasti infoa löytyy Kajon nettisivuilta https://kajo2022.fi/ , lisäinfoa voi kysyä myös omalta ryhmänjohtajalta tai lippukunnan Kajo-yhteyshenkilöltä Kerttu Lylyltä kerttu.lyly@gmail.com


Joulukampanja 2021

Myymme partiolaisten adventtikalentereita ja joulukorttipaketteja loka-marraskuussa.

 

Lippukuntamme hankkii varoja myymällä partiolaisten adventtikalentereita ja joulupostikorttipaketteja. Tavoitteenamme on hankkia toimintarahaa, jonka turvin voimme pitää leirien ja retkien hinnan kohtuullisena myös ensi vuonna. Tänä vuonna keräämme rahaa erityisesti ensi kesän Finnjamboree Kajon kuljetusten ja lippukunnan perinteisen kesäleirin tukemiseen sekä leiri- ja retkikaluston hankintaan.

 

Adventtikalenterilla on pitkät perinteet: suomalaiset partiolaiset toivat idean Suomeen jo vuonna 1947, ja kalenteri on ilmestynyt siitä lähtien joka vuosi. Kalentereiden tuotto menee kokonaisuudessaan partiotoiminnan tukemiseen. Kalenterin myyntihinta on 10 €, josta lippukuntamme saa 4,50 €. Joulukorttipaketin myyntihinta on 5 €, josta lippukuntamme saa 1,50 €. Paketissa on kuusi Mauri Kunnaksen kuvittamaa korttia. Tänä vuonna myymme vuosilta 2019 ja 2020 varastoon jääneitä joulukorttipaketteja. Tuotteiden myynti ei ole tuloveron tai arvonlisäveron alaista tuloa eikä siihen tarvita rahankeräyslupaa.

 

Kalentereilla ja korteilla on Avainlippu-merkki osoittamassa kotimaista alkuperää: ne valmistetaan Suomessa. Kalenterit ja kortit painetaan FSC-sertifioidulle kartongille. Sertifikaatti takaa, että kartongin raaka-aineena oleva puu on peräisin vastuullisesti kasvatetusta metsästä.

 

Kalentereita ja joulukorttipaketteja saa myyntiin kirkolta omalta ryhmänjohtajalta. Kalentereita voi ostaa myös verkkokaupasta

osoitteesta: https://www.adventtikalenteri.fi/osta/lippukunta/kalevan-suuntatytot

Vanhemmat johtajat ja kotijoukot voivat myydä tuotteita myös työpaikoillaan. Yllä olevaa linkkiä saa jakaa esim. kauempana asuville sukulaisille ja ystäville, jotka tahtoisivat kalentereita ostaa.

 

Mahdolliset myymättä jääneet tuotteet tulee palauttaa perjantaihin 26.11.2021 mennessä joulukampanjapäällikölle tai omalle ryhmänjohtajalle. Myydyt tuotteet tulee tilittää perjantaihin 26.11.2021 mennessä suoraan lippukunnan tilille FI09 1277 3000 1183 70 viitenumerolla 1232 mielellään yhdellä kertaa. 

 


Juhlallinen isänpäivälounas

Sunnuntaina 14.11.2021 Kalevan kirkon seurakuntatiloissa

 

Kattaukset porrastetusti kello 12.00 / 12.30 ja kello 14.00 / 14.30

 

~ MENU ~

 

Alkukeitto 

Salaattipöytä

Kalalajitelma

Uunikala, riistapata, kasvisvaihtoehto

Leipälajitelma

Ruokajuomat

Kahvi ja isänpäiväkakku

 

Lounas on avoin kaikille.

 

Pöytävaraukset sunnuntaihin 7.11. mennessä Sirpa Jernille sähköpostilla sirpa.jern@gmail.com, tekstiviestillä, WhatsAppilla tai puhelimitse, puh. 040 5199 103. Ilmoitattehan seurueenne koon lisäksi mahdolliset erityisruokavaliot, sekä mihin kattaukseen olette tulossa.

 

Hinnat: aikuiset ja 15-vuotta täyttäneet 25 €, 7-14-vuotiaat 12 € ja alle 7-vuotiaat 1 € / ikävuosi

 

Tapahtuman tuotto käytetään partiolippukuntiemme toiminnan tukemiseen. Maksu paikanpäällä käteisellä tai etukäteen pankkitilille: Kalevan Karhut FI18 1509 5000 0093 84, maksuun viestiksi: ”Isänpäivälounas”, varaajan nimi ja henkilömäärä.

 

Lämpimästi tervetuloa!

Kalevan Suuntatytöt ja Kalevan Karhut