VAELTAJAT

Vaeltajat ovat 18-21-vuotiaita nuoria aikuisia. Vaeltajat toimivat pienissä 3-4 hengen vartioissa, jonka keskuudesta vartio valitsee yhden jäsenen vartionjohtajakseen. Vaeltajien toiminnan painopisteenä on henkilökohtainen kasvu ja yhä vastuullisempiin tehtäviin siirtyminen.

Ohjelmassaan vaeltajat suorittavat  nelivuotisen vaeltajaikäkauden aikana 37 rastia eli aihealuetta, joista valitaan kustakin vähintään yksi aktiviteetti. Aktiviteetteja suoritetaan yksin tai yhdessä vaeltajavartion kanssa. Vaeltajaikäkausi alkaa Suomi-projektilla ja huipentuu ulkomailla tehtävään ulkomaanprojektiin. Ikäkauden aluksi vaeltaja suunnittelee oman vaelluskarttansa, johon hän valitsee tehtävät aktiviteetit ja aikatauluttaa ne ottaen huomioon myös oman elämänsä muutokset.

Yhtenä pakollisen rastina vaeltajien ohjelmaan kuuluu myös partionjohtajaperuskurssin suorittaminen, johon kuuluu yhtenä osana partiotapahtuman järjestäminen.

Vaeltajaikäiset voivat toimia lippukunnassa jo vaativissa johtajatehtävissä, kuten retkenjohtajana, akelana/sampona/luotsina tai lippukunnan hallinnollisissa pesteissä.

Lisää tietoa vaeltajaikäkauden ohjelmasta ja aktiviteeteista löytyy Suomen Partiolaisten ohjelmasivustolta.

FASAANIT

Kokousaika: tiistaisin klo 17:00 - 18:00

Kokouspaikka: Sali 8, Kalevan kirkko

Ryhmänjohtaja: Lumi Lukkarinen (lumi.hilli @ gmail.com)